Potrzebne wam będzie:
pół szklanki kaszy jaglanej ugotowanej w szklance wrzątku
3 jajka
50 ml oleju
pół szklanki śmietany 30% (w odchudzonej wersji możecie użyć mleka lub jogurtu greckiego)
pół szklanki cukru trzcinowego
pół szklanki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo: orzechy pekan lub włoskie, bakalie, rozdrobniona czekolada, owoce, etc.
Genialnie proste wykonanie:
wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia i miksować blenderem aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wykładamy masę do płaskiej formy: 20x30cm,na wierzchu układamy orzechy, owoce, czekoladę, bakalie. Potem do rozgrzanego na 180° piekarnika. Pieczemy do 40 minut, pamiętając żeby po 30 minutach sprawdzić patyczkiem wilgotność ciasta.
Włala.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz