czwartek, 11 września 2014

Pełnoziarniste bułeczki z makiem

Jeśli macie dość gumowego pieczywa, polecam wam domowe bułeczki pełnoziarniste. Bułeczki są wspaniałe: chrupiąca skórka, środek puszysty, nawet na drugi dzień. Wyrosły z mąki żytniej i pszennej pełnoziarnistej, otoczone dość solidnie w maku (jeśli ktoś lubi). Mak wspaniale wydobywa smak domowego pieczywa i ma niesamowity posmak. Bułeczki wspaniale smakują ze wszystkim, ale tylko masło podkreśli ich prawdziwy smak. Oprócz walorów smakowych, nie sposób ominąć walorów zdrowotnych domowego pieczywa: świeże składniki bez spulchniaczy, konserwantów i innego świństwa które wchłaniamy każdego dnia w codziennym pieczywie. Także polecam mufffinkowe bułeczki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz